Na pobudo Mira Sajeta, dirigenta Orkestra Ave, smo se na OŠ Otočec v letošnjem šolskem letu pod okriljem JSKD in v okviru projekta TLK lotili glasbeno-plesno-scenskega dogodka, kakršnega do tedaj še nismo pripravili, namreč izvedbe muzikala s čisto pravim orkestrom in pevci. Z njim smo želeli omogočiti učencem, da se predstavijo s svojimi raznovrstnimi talenti, se povezati z dobro znanim orkestrom, v katerem igra tudi nekaj naših šolarjev, nenazadnje pa tudi doprinesti h kulturnemu utripu Otočca in krajanom pripraviti prijeten večer.

Veseli smo bili ob novici, da se nam kot solista pridružujeta nekdanja učenka naše šole Lucija Selak in Gašper Rifelj, s katerim smo v preteklosti že sodelovali. Vlogo pripovedovalca pa je sprejela Brigita Macedoni, ki se je spomnimo kot matere dveh naših učencev ter članice nekdanjega Teatra Otočec.

Naloga režiserke je bila zaupana učiteljici slovenščine in mentorici šolske gledališke skupine Barbari Pavlovič Plevanč. Z dirigentom Sajetom sta izbrala vedro delo Veselje nemškega skladatelja Kurta Gäbleja, ki prinaša za današnji čas še kako pomembno sporočilo: Kaj pomaga ves uspeh, vse bogastvo, če pa bivaš v visokotehnološki kletki in v srcu ne nosiš ljubezni? Muzikal nagovarja tako mlade kot malo starejše, poziva k vračanju v naravo in iskrenim odnosom med ljudmi.

Ker smo želeli, da bi bila izvedba res bogata in bi odražala umetniško udejstvovanje naše šole, smo vanjo vključili tako otroški kot mladinski pevski zbor; pripravljali sta ju mentorici Ditka Zupančič in Manca Černe. Pridružila se je tudi šolska glasbena skupina mentorja Petra Jeniča, plesna skupina Plesne iskrice, za katero je koreografijo pripravila mentorica Špela Mohar, svoje pa so pridali še člani gledališke skupine.

Posebej za to predstavo smo zasnovali tudi sceno. Ob tehnični pomoči Franca Žure jo je ustvarila učiteljica Andreja Novak Gabrič, medtem ko je učiteljica Ines Makovec poskrbela za digitalno oblikovanje. Nad organizacijo celotne prireditve pa je bdela knjižničarka Hermina Videnič. Skratka, dogodek je zajel resnično veliko področij in številne sodelujoče. Težko pa bi nam uspelo brez finančne pomoči pokroviteljic Krke d. o. o. in Avelane, ki sta donirali sredstva, potrebna za izvedbo dogodka takega obsega, za kar se obema podjetjema lepo zahvaljujemo.

Po mesecih načrtovanja in vaj je končno napočil trenutek. Dirigent je zamahnil s paličico, glasba je zaigrala in melodije, pesmi, gibi, oblike ter barve so se prepletli v harmonično celoto. Za vse, ki smo se skrbno pripravljali na ta večer, je bilo sodelovati v nečem tako čudovitem, nepozabno doživetje.

Predstava je privabila številne učence, njihove družinske člane ter druge krajane naše krajevne skupnosti in širše.

(Skupno 339 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost