OŠ Otočec ima sprejeta Pravila delovanja Šolskega sklada OŠ Otočec, ki po novem omogočajo, da starši in zaposleni namenijo šoli in vrtcu del svoje dohodnine kot donacijo (do 0,3 %). V UL RS št. 125/22 je bil 30.9.2022 objavljen Sklep o določitvi upravičencev do donacij za leto 2022. Med upravičenci za leto 2022 je tudi naša osnovna šola oziroma šolski sklad.

Če ste pripravljeni nameniti del vaše dohodnine Šolskemu skladu OŠ Otočec, lahko to uredite na naslednji način:

  • v portalu eDavkiizpolnite obrazec »Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije. Izberite: 95753443-SKLAD-OSNOVNA ŠOLA OTOČEC, ter izberite odstotek »0,1 ali 0,2 ali 0,3% ali
  • dopolnite obrazec v PRILOGI: Obrazec za OŠ Otočec s svojimi podatki, ga natisnite in podpišite. Obrazec lahko oddate sami ali ga prinesete v tajništvu šole.

Novost v pravilniku je, da lahko s sredstvi šolskega sklada poleg zagotavljanja nadstandardnih programov in opreme v vrtcu in šoli, po novem pomagamo tudi socialno šibkim učencem/otrokom in jim financiramo dejavnosti, ki niso sestavina vzgojno – izobraževalnega programa oziroma se ne financirajo iz javnih sredstev.

Več informacij o šolskem skladu najdete na spletni strani šole (https://www.os-otocec.si/solski-sklad/).

Zahvaljujem se vam za sodelovanje in vas lepo pozdravljam,

Mateja Rožman, ravnateljica

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost