V avli Osnovne šole Otočec je 24. novembra 2022 potekal praznični bazar, s katerim smo zbirali prispevke za šolski sklad. Vsa sredstva, zbrana na bazarju, bodo namenjena za nakup otroških in mladinskih knjig za novo šolsko knjižnico, ki bo uradno otvoritev doživela prihodnji mesec oz. za nakup knjig in igrač za vrtec.

Obiskovalce so v šolski jedilnici pričakale praznično okrašene stojnice malčkov iz vrtca ter stojnice, na katerih so se predstavili prijateljski razredi. To jim je omogočilo, da so se med seboj še bolje spoznali in med posameznimi oddelki ob pomoči učiteljev razrednikov spletli še močnejše vezi. Na posebnih stojnicah so bili ponujeni še keramični izdelki, božične kape, nakit in razni okraski, ki so jih učenci izdelali na delavnicah ustvarjanja iz gline ter pri jutranjih aktivnostih v okviru razširjenega programa. Seveda niso manjkali niti piškoti, ki so jih učenci pripravili na slaščičarski delavnici pod vodstvom šolskih kuharic, obiskovalci pa so se lahko okrepčali tudi z dišečim čajem in vročo čokolado.

Na bazarju so učenci ponudili voščilnice, knjižne kazalke, družabne igre, zimski dekor in raznolike okraske za novoletno jelko. Med njimi je bila tudi cela paleta takšnih, ki so bili izdelani na laserskem graverju in 3D tiskalniku, ki ga je šola pridobila z donacijo iz sredstev šolskega sklada za popestritev dela pri pouku. Za oblikovanje in programiranje izdelave teh okraskov so poskrbeli učenci 9. a in 9. b razreda, ki so tako razvijali tudi svojo ustvarjalnost in oblikovalske spretnosti. Manjkalo ni niti snežnih krogel, obešalnikov za ključe, modnih dodatkov in adventnih venčkov.

Iskreno se zahvaljujemo vsem staršem, učencem in vsem sodelavcem, ki so prijazno pomagali, da je bazar uspel.

Zapisala: Hermina Videnič

Print this pageEmail this to someone
(Skupno 217 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost