Nacionalni mesec skupnega branja (NMSB) se je pričel leta 2018 na pobudo Bralnega društva Slovenije, Društva Bralna značka Slovenije, Zveze bibliotekarskih društev Slovenije, Mestne knjižnice Kranj, Društva slovenskih pisateljev, Slovenske sekcije IBBY, Združenja splošnih knjižnic, Mariborske knjižnice in Mestne knjižnice Ljubljana. Partner in sofinancer javne komunikacijske akcije je že od vsega začetka tudi Javna agencija za knjigo RS.

Gre za enomesečno manifestacijo branja, za razvijanje bralne pismenosti in povezovanje ob knjigi med Slovenci doma, v zamejstvu in po svetu.

Mesec skupnega branja poteka od 8. septembra (mednarodni dan pismenosti) do zaključka Tedna otroka®, ki je v prvem tednu oktobra.

Posebna pozornost je bila letos namenjena BRANJU V JAVNEM PROSTORU. Branje na prostem nam je v preteklem mesecu otežilo slabo jesensko vreme, vendar nas to od branja ni odvrnilo. Nasprotno, imeli smo še več časa in brali še več!

Nekaj utrinkov objavljamo na spodnjih fotografijah in hkrati sporočamo, da je branje zanimivo, kratkočasno, duhovito, skrivnostno …

Roald Dahl je rekel: »Če želiš priti daleč v življenju, moraš prebrati veliko knjig.« Walt Disney pa je zapisal: »V knjigah je več zaklada kot v kateremkoli gusarskem plenu na Otoku zakladov.«

 

Naj bo knjiga tudi vaša zvesta sopotnica!

Zapisala: Polona Umek Repovž

Related Images:

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost