PREJEMANJE IN PLAČEVANJE ŠOLSKIH STORITEV

Šola mesečno izdaja račune za šolske storitve za pretekli mesec, katere lahko poravnate preko trajnega naloga, z UPN obrazcem – položnico ali preko mobilne denarnice mBillS.

Za plačilo preko TRAJNEGA NALOGA izpolnite obrazec »Soglasje za sepa direktno obremenitev« in IZJAVO 1 (prejemanje e-računa po elektronski pošti preko UJP). Trajni nalogi so vnovčeni 18. v mesecu.

V skladu z zakonodajo lahko proračunski uporabnik (ŠOLA) pošilja izdane račune samo v papirni obliki ali kot e-račune preko UJP (Uprave RS za javna plačila).

Račune boste prejemali:

1. V PAPIRNI OBLIKI: Prejeli boste UPN nalog, katerega lahko brez provizije poravnate v Delavski hranilnici na Glavnem trgu v Novem mestu oziroma za ga plačate preko spletne banke.

2. E-RAČUN:

a) Prejemanje e-računa po elektronski pošti preko UJP (izpolnete: IZJAVA 1)

Račun prejmete po e-pošti preko UJP na vaš mail naslov. Izpolnite IZJAVO 1. Izjava je primerna predvsem za plačevanje preko trajnega naloga in služi kot račun-obvestilo o obračunani storitvi.

b) E-RAČUN: Prejemanje e-računa v spletno banko (izpolnete: IZJAVA 2)

V primeru, da se odločite za prejemanje računov na UPN OBRAZCU in bi radi storitev spletno plačevali, izpolnite IZJAVO 2.

Na prejemanje e-računov se prijavite neposredno v vaši spletni banki, kjer imate odprt osebni račun in urejeno elektronsko poslovanje. Med izdajatelji e-računov poiščite OŠ OTOČEC (DŠ 95753443), v polje referenčna oznaka pa prepišite sklicno številko z zadnjega UPN obrazca (referenca prejemnika), ki ste ga skupaj z računom prejeli od nas. Po vaši uspešni prijavi bodo izdani e-računi dostavljeni v vašo spletno banko, kjer jih boste tudi plačali. Računov v papirni obliki od takrat naprej ne boste več prejemali. Natisnete si jih lahko sami iz spletne banke.

c) *NOVO: prejemanje e-računov v mobilno denarnico mBills (izpolnete: IZJAVA 3 za prejemanje e-računa v mobilno denarnico mBills)

Prejemanje računov uredite preko ponudnika MBILLS, d. o. o., Tržaška cesta 118, Ljubljana (www.mbills.si).

Po vaši uspešni prijavi bodo izdani e-računi dostavljeni v vašo mobilno denarnico, kjer jih boste tudi plačali. Računov v papirni obliki od takrat naprej ne boste več prejemali.

3. ZBIRNE POLOŽNICE

V primeru, da imate v šolo hkrati vključenih več otrok, si lahko uredite prejemanje zbirne položnice, vendar samo v primeru, če boste račun prejemali v papirni obliki ali kot e-račun po elektronski pošti preko UJP.

Zbirna položnica ni možna, če se boste odločili za prejemanje e-računov neposredno v vašo spletno banko, ker e-slog ne podpira združenih UPN obrazcev. Posamezno plačilo je namreč vezano na posamezen račun.

Za dodatna navodila lahko pokličete v tajništvo šole 07/3099 900 – Prešern Joži.

Related Images:

(Skupno 3.471 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost