Spoštovani zaposleni, učenci in starši,

Obveščamo vas, da je pristojna oseba za upravljanje z AAI-računi na našem zavodu Marjan Matešič. Za morebitne težave s prijavo ali ponastavitvijo gesla ga lahko kontaktirate na naslednji način:

  • E-pošta: marjan.matesic@os-otocec.si 

V primeru pozabljenega gesla vam priporočamo, da ob ponastavitvi gesla uporabite naslednjo povezavo.

AKTUALNI  IT  PROJEKTI

ZAKLJUČENI  IT  PROJEKTI

OČISTIMO SLOVENIJO DIGITALNIH ODPADKOV

OČISTIMO SLOVENIJO DIGITALNIH ODPADKOV

Letos je naša šola sodelovala v najlažji čistilni akciji na svetu – “Očistimo Slovenijo digitalnih odpadkov”, ki je trajala do 16. marca 2024.

Učitelji in učenci od 4. razreda naprej, so se lotili čiščenja odpadkov, ki se kopičijo na naših e-poštnih naslovih, računalnikih in mobilnih napravah in prispevajo k izpustom toplogrednih plinov.

Z izbrisom vseh nepotrebnih datotek, aplikacij, fotografij in videoposnetkov prihranimo energijo, podaljšamo življenjsko dobo svojih naprav, oblikujemo nove digitalne navade in postanemo bolj učinkoviti ter zadovoljni.

Z čiščenjem nepotrebne e-pošte, datotek, fotografij in videoposnetkov na naših računalnikih, smo na OŠ Otočec pridobili naslednji rezultat:

    • 22 779 g CO2eq na leto, kar si lahko predstavljamo kot 124 prevoženih kilometrov z avtom ali pa predelavo 32 litrov mleka

Hvala vsem sodelujočim!

Related Images:

(Skupno 522 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost